X

Proef met inzet ggz ervaringsdeskundige in de huisartsenpraktijk

9 november 2018 – Zeist Noord is een wijk die wordt gekenmerkt door grote diversiteit, etnisch en cultureel, maar ook wat betreft samenlevingsvormen. Er wonen relatief veel alleenstaanden, vluchtelingen en veel mensen die moeten rondkomen van een laag inkomen en last hebben van psychiatrische aandoeningen. Er is vaak sprake van een grote afstand tussen deze wijkbewoners en de zorginstellingen in de wijk. Een ervaringsdeskundige kan helpen deze kloof te overbruggen.

Door de inzet van een ggz-ervaringsdeskundige als praktijkondersteuner in een huisartsenpraktijk in Zeist Noord willen wij mensen met een psychiatrische aandoening, met grote afstand tot de zorg, beter bereiken. Wij willen escalatie van hun problemen naar een crisissituatie voorkomen en meer ruimte creëren voor herstelondersteuning. Herstelondersteuning werkt vanuit het eigen levensverhaal en vanuit de eigen kracht van de betrokken mensen met psychiatrische problematiek.

Samenwerking

Het initiatief voor het project is genomen door de ervaringsdeskundige (die zelf in de betreffende wijk woont) samen met de huisartsenpraktijk en het Utrechtse zelfregiecentrum GGZ. Zij werken samen met de ggz-instellingen, het welzijnswerk en de sociale wijkteams/gemeente in Zeist. Zij hopen met deze inzet een good practice te realiseren die tot voorbeeld strekt voor de hele regio.

Interview serie

Benieuwd wat de betrokken ervaringsdeskundigen, huisartsen en gemeente van dit project vinden? Lees onze interview serie over de inzet van ervaringsdeskundigheid in de huisartsenpraktijk.

Subsidiemogelijkheden
Dit project heeft subsidie gekregen voor het in de praktijk toepassen van één of meer van de 9 bouwstenen voor een lokale goed werkende aanpak van verward gedrag. Heeft u ook een idee om samen met andere organisaties de hulp voor mensen met verward gedrag en hun omgeving te verbeteren? Dan komt uw projectidee wellicht in aanmerking voor subsidie.

Bekijk de subsidiemogelijkheden >>

Bron: zonmw.nl

Dit bericht is 4970 keer gelezen.

Redactie:

This website uses cookies.