9 september 2021 – Op donderdag 18 november 2021 vindt de 9e editie van het jaarlijkse congres Autisme plaats in Utrecht. Dit congres is ook online te volgen, deelnemers krijgen dan 30 dagen toegang tot alle presentaties van de sprekers.
Ook onder professionals zijn er veel misvattingen over autisme. Hoe vaak hoor je niet zeggen dat mensen met autisme niet in staat zouden zijn om te liegen? Of dat ze geen emoties hebben of herkennen? Dat ze altijd een zo prikkelarm mogelijke omgeving nodig hebben? Dat autisme bij vrouwen eigenlijk nauwelijks voorkomt? Dat ze geen écht betekenisvolle relaties aan kunnen gaan? Als professional heb je een rol in het helpen zichtbaar maken van de persoon achter het autisme en het bestrijden van vooroordelen die anderen ten opzichte van je cliënt, patiënt of leerling hebben. Daarnaast zijn er ook verschillende professionele dilemma’s. Moet autisme benaderd worden als een stoornis? En hebben mensen met autisme eigenlijk wel altijd last van autisme? Hoe zorg je ervoor dat een bedrijf en een werknemer met autisme het beste uit elkaar kunnen halen? Is je betrokkenheid als hulpverlener of begeleider hierbij nodig? En zo ja, wat is dan je rol? Hoe pak je het aan? De sprekers op dit congres zullen in hun bijdragen ingaan op deze en andere, aanverwante vragen.
Sprekers
- Prof. Dr. Sander Begeer (Vrije Universiteit Amsterdam) – Misverstanden over autisme
- Jasper Wagteveld (Nederlandse Vereniging voor Autisme) – Misverstanden over autisme
- Dr. Fabiënne Naber (Erasmus Universiteit Rotterdam) – Punthoofden bij autisme
- Colette de Bruin (Geef me de Vijf) – Autisme en empathie
- Céline Mollink MSc. (AutismeKRACHT) – Autisme is (n)iets mannelijks
- Dr. Annelies Spek (Autisme Expertise.nl) – Autistische burn-out
- Drs. Lisa Snip (GGZ Noord-Holland-Noord) – Mensen met autisme hebben geen gezin – misvatting!
- Gemmy Peters (Radboudumc) – Mensen met autisme en hun werkplek
Accreditatie, korting en aanmelding
Voor dit jaarlijkse congres is accreditatie aangevraagd bij NIP K&J/NVO-OG, FGzPt, SKJ, NVvP*, Kwaliteitsregister V&V, Verpleegkundig Specialisten Register, LV POH-GGZ, Registerplein, Register vaktherapie, ADAP (NVLF) en het Lerarenportfolio.
Meer informatie over puntenaantallen, categorieën, kortingsmogelijkheden en inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op de website van het Euregionaal Congresburo.
Dit bericht is 2359 keer gelezen.