10 april 2019 – De Angst, Dwang en Fobie stichting is inhoudelijk partner van de ‘Hey-campagne’ van het ministerie van VWS, die van start is gegaan om het gesprek over angst- en paniekklachten op gang te brengen.
Angst is normaal. Ook een angststoornis hoort bij het leven. Bijna 1 op de 5 Nederlanders krijgt ooit in zijn leven te maken met een angststoornis. Het is niets raars en zeker niet iets om je voor te schamen. Toch vinden veel Nederlanders het moeilijk om hun angsten bespreekbaar te maken en lijden ze in stilte.
Sander Pronk, directeur van de ADF stichting: “Als je je angst niet meer hoeft te verbergen, dan komt er meer ruimte voor acceptatie en herstel. De drempel om hulp te zoeken wordt lager en dat heeft een preventieve werking. Hoe sneller je aan de slag gaat met je angsten, hoe beter het is. Daarom ben ik ontzettend blij met deze campagne, waar wij als ADF stichting het afgelopen jaar stevig voor gepleit hebben. Het is een mooie stap naar meer openheid over angststoornissen, een begripvolle samenleving en minder onnodig leed als gevolg van stigma en schaamte.”
Dylan Haegens
Rol van de ADF stichting
De ADF stichting zet zich als patiëntenorganisatie al 50 jaar in voor iedereen die te maken krijgt met een angststoornis, zelf of als naaste, met voorlichting, ervaringsdeskundig advies, trainingen en het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek. De ADF stichting werkt vrijwel uitsluitend met vrijwilligers.
Bezoek www.adfstichting.nl.
Lees hier meer over de volgende stoornissen:
Agorafoob (onredelijke angst hebben voor openbare ruimtes)
Anxietas (angstgevoel)
Anthropofoob (angst voor maatschappij of mensen in het algemeen)
Atychifoob (faalangst)
Claustrofoob (angst voor kleine afgesloten ruimtes)
Siderodromofoob (angst voor reizen met trein)
Isolofoob (angst voor alleen zijn)
Acrofoob (angst voor hoogte)
Aviofoob (angst om te vliegen)
Emetofoob (angst om over te geven)
Dit bericht is 2993 keer gelezen.