Waardering voor vrijwilligers tijdens Landelijke Luisterlijndag in Hilversum

Facebooktwitterlinkedinmail

16 oktober 2024 – Afgelopen vrijdag kwamen in theater ’t Gooiland in Hilversum 500 vrijwilligers van de Luisterlijn samen voor de Landelijke Luisterlijndag. Tijdens deze dag, die in het teken stond van waardering voor de vrijwilligers, waren ook staatssecretaris Vicky Maeijer van Langdurige en Maatschappelijke Zorg en Gerben van Voorden, wethouder van Hilversum, aanwezig. De vrijwilligers van de Luisterlijn bieden dag en nacht een luisterend oor en voeren jaarlijks meer dan 300.000 gesprekken met mensen die behoefte hebben aan steun en een luisterend oor.

“De inzet van onze vrijwilligers is bewonderenswaardig”, aldus Richard Coonen, directeur-bestuurder bij de Luisterlijn. “Op elk moment van de dag staan zij klaar om een luisterend oor te bieden aan mensen die dat nodig hebben. Hun betrokkenheid is van onschatbare waarde.”

Staatssecretaris Maeijer sprak haar diepe waardering uit: “Dit werk is niet zomaar iets. Met een luisterend oor en bemoedigende woorden maken deze vrijwilligers het verschil. Minimaal 80 procent van de mensen voelt zich direct beter na contact, voelt zich minder eenzaam of mentaal sterker. Deze vrijwilligers mogen trots zijn, want hun werk doet ertoe.” Ze benadrukte verder hoe deze vrijwilligers een inspiratiebron zijn voor anderen om beter te luisteren naar de mensen om hen heen.

Gerben van Voorden, wethouder in Hilversum (Zorg en Samenleving) was ook aanwezig. “Luisteren, echt luisteren, doorvragen, naast iemand gaan staan, zodat de ander zich gehoord en gezien voelt, dat doen de vrijwilligers van de Luisterlijn. Daar kunnen we als samenleving veel van leren. Ik ben groot fan van de Luisterlijn, al jarenlang. Ze doen heel waardevol werk.”

Dag vol inspiratie

Het programma van de vrijwilligersdag bestond uit diverse inspirerende sprekers, interactieve workshops en een prikkelende voorstelling. Hiermee benadrukte de organisatie de grote waardering voor de tomeloze inzet en betrokkenheid van de vrijwilligers, die een belangrijke rol spelen in de levens van velen in Nederland.

Over de Luisterlijn

De Luisterlijn zet zich in om een luisterend oor te bieden aan iedereen die dat nodig heeft. Mensen die geïnteresseerd zijn om vrijwilliger te worden bij de Luisterlijn, kunnen zich aanmelden via deluisterlijn.nl/vrijwilligerswerk. Wie behoefte heeft aan een luisterend oor, kan 24/7 contact opnemen via telefoonnummer 088 0767 000 of chatten en mailen via deluisterlijn.nl.

Bron: persbericht

 

Dit bericht is 72 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail