Project ‘Omgaan met hoogcomplex onbegrepen gedrag’ is van start!

Facebooktwitterlinkedinmail

1 oktober 2024 –  Wat als je al jarenlang in zorg bent en elke keer weer op een andere plek terechtkomt: een crisisopname, een speciale woonvoorziening, forensische zorg, de langdurige zorg? Behandelingen worden telkens weer gestaakt en je voelt je steeds minder begrepen. Hulpverleners proberen van alles, maar weten ook niet goed wat werkt of lopen tegen wettelijke en financiële kaders aan. Hoe kunnen we omgaan met dit soort complexe situaties?

Op 1 september is het nieuwe ZonMw-project ‘Omgaan met hoogcomplex onbegrepen gedrag’  van Kenniscentrum Phrenos officieel van start gegaan! In het project gaan ze:
·        kennis en ervaringen van betrokken ggz-instellingen in kaart brengen
·        een lerend netwerk van ggz-afdelingen opzetten
·        werken aan landelijke verspreiding

Kenniscentrum Phrenos en CCE (Centrum voor Consultatie en Expertise) zijn de trekkers van dit project. We doen het samen met cliënten, naasten en de betrokken organisaties: Blauwe Paard Netwerk, Lentis, Dimence, GGz Centraal, Mentrum, GGNet, Pro Persona.

De kick-off bijeenkomst vond plaats op 10 september. Het was inspirerend om zoveel gemotiveerde mensen samen te zien, die zich allemaal in willen zetten voor dit belangrijke onderwerp. Samen hebben we onze doelen, verwachtingen en plannen voor de komende periode besproken. Er werden mooie ambities gedeeld, zoals:

  • “Meer ruimte en verbonden voor mensen die tot de doelgroep behoren om hun verhaal te doen, inclusief hun netwerk.”
  • Als we het gedrag gaan begrijpen en de term onbegrepen gedrag verdwijnt.”

Het Kenniscentrum Phrenos kijkt ernaar uit om de komende tijd samen te werken en te leren. Dit project biedt hen de kans om echt impact te maken en bij te dragen aan beter begrip van complexe situaties.

Bron: kenniscentrumphrenos.nl

Dit bericht is 354 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail