Podcast Helemaal Mentaal helpt jongeren mentaal fit te blijven

Facebooktwitterlinkedinmail

18 september 2024  – De mentale gezondheid van jongeren staat onder druk. Ze kampen steeds vaker met stress, eenzaamheid en somberheid. Om jongeren te helpen hun mentale gezondheid op peil te houden, lanceren preventiewerkers van Vincent van Gogh op 18 september 2024 de podcast Helemaal Mentaal.

Preventiewerker en host van de podcast Hein Hendriks (25) vertelt: “Uit onderzoeken blijkt steeds weer dat meer jongeren mentale problemen ervaren dan eerder. Met onze podcast richten we ons tot jongeren die aan het einde van hun schoolperiode of studie zijn en degenen die met hun eerste baan beginnen. We zien namelijk dat deze groep last heeft van specifieke mentale klachten, meer dan in andere generaties. Zo zijn er bijvoorbeeld veel jongeren die prestatiedruk en als gevolg daarvan stress ervaren. Maar ook eenzaamheid, somberheid en angst komen relatief vaak voor.” 

In de podcast Helemaal Mentaal zoekt Hein samen met collega Els de Lange (29) antwoorden op de vragen die deze generatie jongeren bezighoudt. De luisteraars krijgen tools om mentaal fit te blijven en mentale klachten te voorkomen of te verminderen. Want hoe kun je op een gezonde manier omgaan met prestatiedruk? Wanneer wordt somberheid een depressie? En waaraan herken je een verslaving? 

Iedere aflevering sluit een jongere of professional aan om ervaringen en tips te delen. Els: “Als jongeren al over mentale gezondheid durven te spreken, doen ze dat het liefste met leeftijdsgenoten die vergelijkbare klachten ervaren. Door als hosts van de podcast onze eigen struggles open en eerlijk te delen en ervaringsdeskundigen aan het woord te laten, laten we de jongeren zien dat ze niet alleen zijn. Zo willen we de mentale gezondheid van een hele generatie bevorderen.” 

De podcast Helemaal Mentaal is vanaf woensdag 18 september te beluisteren via podcastplatformen zoals Spotify en Apple Podcasts. Iedere woensdag komt er een nieuwe aflevering online. De eerste serie van de podcast bestaat uit vijf afleveringen en behandelt de thema’s prestatiedruk, somberheid & depressie, verslaving, angst en eenzaamheid. Meer informatie over de podcast is te vinden op de website van Vincent van Gogh: www.vvgi.nl. 

Bron: persbericht

Dit bericht is 250 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail