Webinar ‘Drieluik EMDR-therapie bij autisme, eetstoornissen en depressie’

Facebooktwitterlinkedinmail

16 september 2024 – Op maandag 9 december 2024 vindt het webinar ‘Drieluik EMDR-therapie bij autisme, eetstoornissen en depressie’ plaats via Zoom.

In dit webinar zullen drie ervaren EMDR-therapeuten ingaan op de specifieke uitdagingen van het toepassen van EMDR-therapie bij verschillende doelgroepen, waaronder mensen met een autismespectrumstoornis (ASS) en bij stoornissen waarbij de invloed van trauma’s en stressoren niet standaard wordt onderzocht, zoals eetstoornissen en stemmingsstoornissen.

Hoewel trauma-diagnostiek en -behandeling niet altijd vanzelfsprekend zijn bij deze stoornissen, tonen recent onderzoek en klinische ervaringen aan dat er aanzienlijke voordelen te behalen zijn bij het integreren van deze benaderingen. De drie sprekers zullen ingaan op de mogelijkheden om EMDR effectief toe te passen bij deze complexe situaties, waarbij ook wordt belicht hoe eetstoornissen en stemmingsstoornissen kunnen voorkomen bij mensen met een ASS.

Meer…

Sprekers

  • Dr. Guido van de Luitgaarden (Euregionaal Congresburo) – Moderator – voorzitter
  • Dr. Liesbeth Mevissen (Mevissen Psychotrauma) – EMDR bij trauma gerelateerde klachten met mensen met een ASS
  • Drs. Ankie Roedelof (GGzE) – EMDR in relatie tot mensen die worstelen met een eetstoornis
  • Drs. Corine Paauw (GGZ Rivierduinen) – EMDR bij Depressie

Accreditatie, korting en aanmelding

Voor dit webinar is accreditatie aangevraagd bij Vereniging EMDR – Nederland, FGzPt en NIP K&J / NVO-OG.

Meer informatie over puntenaantallen, categorieën, kortingsmogelijkheden en inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op de website van het Euregionaal Congresburo.

Bron: persbericht

Dit bericht is 791 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail