6 oktober 2021 – In de zorg is de kans groter dat medewerkers in aanraking komen met agressie dan in andere branches. Van seksuele intimidatie tot grof geweld, incidenten komen nog steeds regelmatig voor. Uit een enquête blijkt dat 43 procent van de zorgmedewerkers aangeeft dat agressie is toegenomen.
En dit lijkt een topje van de ijsberg. Uit de verhalen van de medewerkers blijkt dat geweldsincidenten vaak niet geregistreerd worden. Van het registratiesysteem dat de meeste instellingen hebben, wordt niet door iedereen gebruik gemaakt ‘omdat geweld er nu eenmaal bij hoort’. Ook wordt er weinig aangifte gedaan.
Zeker in de GGZ kan de psychische problematiek van cliënten zorgen voor een toename in onveiligheid. In een omgeving met veiligheidsrisico’s wil je de veiligheid van zowel medewerker als cliënt waarborgen. Goede zorg bieden kan namelijk alleen in een veilige werkomgeving.
Daarom is het van belang dat de nodige veiligheidsmaatregelen worden getroffen. Goede zorg bieden kan namelijk alleen in een veilige werkomgeving.
Veiligheid van zorgprofessional waarborgen met een personenalarm
Met een personenalarm creëer je een veilig werkomgeving voor wordt zowel zorgprofessional als cliënt. Het SAFE Apps personenalarm bestaat uit een alarmapp en alarmknop. Hiermee kunnen zorgprofessionals ongemerkt alarm slaan. Loopt een situatie uit de hand? Krijgt de zorgprofessional te maken met agressie? Of heeft hij simpelweg extra hulp nodig? Met één druk op de SAFE alarm knop is hulp onderweg.
Een persoonlijk alarmsysteem verhoogt niet alleen de veiligheid, maar zorgt er ook voor dat werknemers met meer plezier naar hun werk gaan. Dat zorgt voor verminderde werkstress, verhoogde productiviteit en verbeterd werkgeverschap. Dit zijn de voordelen op een rij:
Werkgever
- Verminderde kans op psychische problemen
- Minder burn-outs
- Verlaagd ziekteverzuim
- Verbeterd imago/werkgeverschap
Werknemer
- Verminderde kans op psychische problemen
- Verlaagde werkdruk
- Gevoel van waardering
- Met een veilig gevoel aan het werk
- Verbeterde teamdynamiek door onderlinge samenwerking
Het personenalarm van SAFE Apps is ontwikkeld voor medewerkers die meer risico lopen om in een noodsituatie terecht te komen. Denk bijvoorbeeld aan een zorgprofessional die tijdens het werk in aanraking komt met agressief gedrag. In dat geval kan met de alarmknop hulp worden ingeschakeld.
Meld je nu aan voor een gratis consultancy gesprek (t.w.v. €300,-)
Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van personenalarmering binnen jouw organisatie? Vraag een gratis adviesgesprek t.w.v. €300,- aan met één van onze veiligheidsexperts! Let op. Er is beperkte plek, dus meld je snel aan.
Bron: persbericht
Dit bericht is 3643 keer gelezen.